Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

Badgasten

Logo https://verhalen.volkskrant.nl/badgasten

Acht zomers lang fotografeerde de Amerikaanse Deanna Templeton (47) vrienden die haar zwembad indoken. Naakt. Het resultaat: het boek The Swimming Pool.

Tekst: Anoushka Kloosterman
Foto's: Deanna Templeton

Goto first page

De eerste die sprong was haar man Ed Templeton, die bekendheid geniet als kunstenaar en (voormalig) professioneel skateboarder. De foto’s van zijn zwempartij inspireerden Deanna tot de serie.

Goto first page

Ze was verbluft door de manier waarop het licht reflecteerde in het water; mateloos interessant ook vond ze de vervormingen van de lichamen. Na Ed volgden vrienden, daarna vrienden van vrienden, en zo verder.

Goto first page

Goto first page

Templeton is vooral bekend als straatfotograaf; roem vergaarde ze met foto’s die ze van de Amerikaanse punkscene maakte. Voor de foto’s in haar boek nam ze de tijd; ze wilde dat haar modellen zich op hun gemak voelden. 

Goto first page

Goto first page

Bovendien stelde ze zo veel eisen aan het natuurlijke licht waarmee ze fotografeert, dat er slechts een beperkte tijd in de zomer - en dan nog maar een paar uur per dag - resteerde. Haar grootste zorg: voorkomen dat de schaduwen van haar huis te zien zouden zijn.

Goto first page

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue