Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Bangladesh

Logo https://verhalen.volkskrant.nl/bangladesh

De kledingindustrie in Bangladesh drijft op onderbetaalde vrouwen die onder erbarmelijke omstandigheden hun werk moeten doen. Fotograaf Catrien Ariëns bracht ze in beeld en werd getroffen door hun enorme veerkracht.

Op deze foto: Arbeidsters knippen draadjes af van kledingstukken in het atelier van MGL, Dhaka. De kleding wordt onder meer verkocht aan H&M.

Naar boven

Kinderopvang bij een textielvakbond in Dhaka (Bangladesh Garments & Industrial Federation). Vakbonden scholen arbeidsters om ze weerbaarder te maken.

Naar boven

Parvin (29) en haar jongste dochter thuis in Sherpur, 200 kilometer ten noorden van Dhaka. Ze werkt in Dhaka en komt af en toe terug om haar kinderen te zien.

Naar boven

Medische en praktische voorlichting onder werktijd aan zwangere vrouwen in kledingfabriek MGL in Dhaka. MGL heeft 850 werknemers, merendeels vrouwen.

Naar boven

Werkneemster in een textielfabriek in Gazipur. De fabriek, Mark Mode, heeft 850 arbeidsters in dienst en levert aan Europese bedrijven.

Naar bovenShefaly (18, midden, werkt al zes jaar) en haar zusje Shiuly (20, links) verdienen het geld voor deze familie in Gazipur, samen 140 euro per maand.

Lees hier het hele artikel van Ben van Raaij

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan