Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Dit ben ik

Logo https://verhalen.volkskrant.nl/dit-ben-ik

‘Op welke school zit je? Wat zijn je hobby’s? Wat is je dierbaarste bezit? Als je een cake mocht versieren, hoe zou die eruitzien? Wat doe je over tien jaar?’ De vragen zijn meestal min of meer hetzelfde, de antwoorden soms ontroerend en vaak hilarisch: ‘Ik wil op mijn 34ste met pensioen.’ 

Elke week maakt fotograaf Adriaan van der Ploeg een nieuw portret van een kind in zijn/haar slaapkamer.

Naar boven

Naar boven

'Mijn lievelingseten is spruitjes, vegetarische schnitzel en aardappeltjes. Ik ben vegetarisch, omdat ik het zielig vind voor de dieren die opgegeten worden. Ik vroeg een keer tijdens het eten aan mama of we een dier aten en toen zei mama 'ja'. Toen wilde ik geen dieren meer eten.'

Lees hier het hele interview

Naar boven

Naar boven

'Ik ben trots op mijn juf. Ze is nog heel jong, 23 of 24, maar voedt toch al een klas op met 24 kinderen.'

Lees hier het hele interview

Naar boven

Naar boven

'Ik zou een dagje Donald Trump willen zijn. Ik haat hem, maar ik wil weten hoe hij denkt. Als ik Trump was, zou ik de hele wereld veranderen.'

Lees hier het hele interview

Naar boven

Naar boven

'Ik wil vliegen naar een onbewoond tropisch eiland met allemaal paarden en palmbomen, maar geen haaien. Dat is heel belangrijk. Het eiland moet wel een klein beetje bewoond zijn zodat je wel ergens kunt eten, anders ben je na een paar dagen verhongerd.'

Lees hier het hele interview

Naar boven

Naar boven

'Ik ben echt een leider. Ik luister goed. Als je bij mij met problemen komt, probeer ik ze ook echt op te lossen.'

Lees hier het hele interview

Naar boven

Naar boven

'Als ik 20 ben, dan woon ik denk ik nog bij mijn ouders, maar dan heb ik een nieuwe en veel grotere kamer. En dan leer ik aan de universiteit om bij een boodschappenwinkel te werken. Daar wil ik achter de kassa staan.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Over tien jaar ben ik legodesigner in Denemarken. Ze zeggen dat je dan veel geld verdient, dus dan kan ik vaak naar Nederland om bij mijn familie te zijn.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Ik zou nog wel eens op een eenhoorn over de wolken willen rijden.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Ik wil chirurg worden. Mijn opa had een ziekte en ik wilde hem beter maken. Chirurgen kunnen dat vaak, maar bij mijn opa lukte dat niet. Hij leeft nu niet meer.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Soms ben ik stout. Wat ik dan doe, vertel ik liever niet. En ik kan weleens boos worden.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Ik zou willen dat er een drankje bestaat waardoor ik zo veel snoep kan eten als ik wil, zonder dik te worden.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Het leukst aan mijn vader vind ik dat ik om hem heen kan springen en met hem kan spelen. Soms draagt hij mij als een prinses en af en toe ga ik op hem zitten en dan is hij mijn draak.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Ik zou wel een papegaai willen zijn. Ik vind het leuk om naar andere landen te gaan, maar ik hou niet echt van vliegtuigen. Als vogel kun je zelf naar een ander land vliegen. Het land maakt me niet zoveel uit, ik vlieg gewoon een kant op en dan kijk ik wel waar ik land.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Ik wil over tien jaar bereiken dat ik wijn en koffie kan drinken. Mijn vader houdt echt van wijn, dus ik denk dat ik ook een wijntype word. Mama drinkt vaak koffie. Het is niet goed voor je gezondheid, maar ik denk dat het een lekkere smaak heeft.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Ik vind het leukste aan mezelf dat ik goed kan delen. Snoepjes bijvoorbeeld, die geef ik aan mijn zussen en daar hoef ik nooit iets voor terug.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Één keer vond ik een meisje wel leuk, maar zij kon niet zo hard rennen dus ik werd niet verliefd. Er is wel iemand op mij verliefd, Emma. Zij zoent me altijd. Ik vind dat maar vies, dan geeft ze me bacteriën.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Ik zit nog niet zo lang op afrodansen. Toen ik nog in Maastricht woonde, deed ik hiphopdansen. Maar in Rotterdam was dat minder leuk, omdat je ook moest battelen en freestylen. Ik heb soms last van faalangst, dus ik vind het fijner om in een groep te dansen. Dan val je niet zo op.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

'Ik hou niet van top-40-muziek. Jazz heeft tenminste veel swing en dan kun je lekker losgaan. Meestal luister ik dit in mijn eentje op zaterdagochtend, want mijn ouders luisteren het niet.'

Lees hier het hele interview

Naar boven

Naar boven

'Ik ben verliefd op mama. We gaan ergens dit jaar nog trouwen maar ik weet niet of ik dan een ring krijg. Papa is een beetje jaloers, maar hij komt wel naar de trouwerij, zei hij.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven

Naar boven

Alisha (links): 'Toen Maikel net een scheet liet, moest ik heel hard lachen.'

Lees hier het hele interview.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan