Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

Fokking punkbingo

Logo https://verhalen.volkskrant.nl/fokking-punkbingo

Ze riepen ooit ‘No Future’ en nu zitten ze er middenin. Punkfanaat Michiel Blijboom fotografeerde de oude garde in Blackpool.

Tekst: John Schoorl

Goto first page

Als anarchistische ouwe lul, met een hekel een religie, het grootkapitaal, stinkhippies, het Koningshuis en alle andere stompzinnige burgergekut in het algemeen, zou je het liefst de hele fokking maatschappij met je soldatenkisten een schop onder hun ingeslapen slappe zelfvoldane volgevreten reet willen geven.

Goto first page

Maar ja, teringjantje, het is verdomme 2017, punk is allejezus bejaard, dat weet je ook wel, en de hele nacht lijmsnuiven of rochels uitdelen, gaat ook vervelen. Je moet ook geld pinnen. Als je een (klein) kind hebt, heb je een kinderwagen nodig. Je hebt een hypotheek, die je moet aflossen. Je hebt zelfs een elektrische tandenborstel. En al had je in 1977 nog een stuiterende blik in je ogen, nu is door overmatig drankgebruik en het wegstouwen van de nodige oppeppende middelen dat van je ingesleten smoelwerk af te lezen.

Goto first page

Dan maar één keer per jaar naar het Rebellion-punkfestival in Blackpool, dit jaar voor de 21-ste keer en met soortgenoten nostalgisch wegpogoën bij the the Exploited en the Buzzcocks. Tover je een extra bus haarlak tevoorschijn om de bonte hanenkam naar de hemel te laten reiken. Vorig jaar was een punk-technische feestelijke aangelegenheid, 40 jaar na het begin van de punk in Engeland, je weet wel met het debuut van the Sex Pistols, Anarchy in the UK. Punkfanaat en fotograaf Michiel Blijboom (56) zag in 2016 Jenna Talia met haar Glitter Trash optreden, en wist dat je als vrouwelijke bouwvakker nog ver kan komen met de juiste punkattitude. Hij zag dat ouwe punkers karaktervol oud worden, en zeker geen mooi weer- of weekendpunkers zijn, met zoiets fokking debiels als tribals op hun armen getatoeëerd.

Goto first page


Waar ze ooit No Future schreeuwden, zitten ze er nu middenin.

Dit jaar spelen van 3 tot en met 6 augustus in Blackpool vooraanstaande punks als Pennywise, Bad Religion, Angelic Upstairs, Sham 69 in de zalen van The Winter Gardens, een monumentaal entertainmentcomplex uit 1878. Ook voorhandig is punkpoëzie, punkkunst en punkvoedsel. Denk niet dat er door de festivalleiding veiligheidsspelden worden verstrekt, want alles moet je zelf doen, Do it yourself, op dit familie-uitje voor het hele punkgezin.

Goto first page


Band met de beste punknaam, Viki Vortex & the Cumshots.

Ook niet te versmaden is de punkbingo elke dag onder leiding van Max Splodge, de zanger van Splodgenessabounds (van de hit 'Two Pints Of Lager And A Packet Of Crisps Please' ). Hoofdprijs van de bingo is een oude kalender van een fokking afhaalchinees in Walthamstow.

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue