Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Gamerskamp met popfestivalsfeer

Logo https://verhalen.volkskrant.nl/gamerskamp-met-popfestivalsfeer

Een elfdaags paradijs voor liefhebbers van computerspellen. Dat is een kampeerterrein bij het Limburgse dorp Kronenberg. ‘Onbeperkt gamen, kamperen en gezelligheid met je vrienden!’

Foto's: Marcel van den Bergh
Tekst: Hassan Bahara

Naar boven


 Het festival logenstraft het cliché van de gamewereld als een suffig subcultuurtje vol autistische eenlingen die vergroeid zijn met hun gameconsole. Als er niet wordt gegamed, dan wordt er flink bier gehesen en tot in de late uurtjes van de nacht gedanst op elektronische dreunmuziek.

Naar boven


 Ander analoog vertier biedt de Board Game Night waar men een gezellig avondje kan doorbrengen met ‘ouderwets bordspellen spelen’.

Naar boven


 Het is wel een door jongens gedomineerd evenement, dus verwacht ook wat typische jongensongein, zoals een vrouwelijke opblaaspop die overal wordt meegezeuld.

Naar boven


 

CampZone bestaat al sinds 2001 en heet het grootste gaming event van Nederland te zijn met gemiddeld tweeduizend bezoekers. Zulke gaming events heten ook wel LAN-party, naar Local Area Network, een netwerksysteem dat verschillende computers met elkaar verbindt en gebruikers in staat stelt tegen elkaar te gamen.

Naar boven

Het bepalende beeld van LAN-party’s zijn de grote sporthallen die volgestouwd zijn met computers en tieners die urenlang gamend op hun stoel zitten.

Naar boven

CampZone combineert de traditionele LAN-party met de festivalcultuur en zorgt ervoor dat de gamers ook aan een biertje en een dansje toekomen.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan