Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Ghana

Logo https://verhalen.volkskrant.nl/ghana

De Franse fotograaf Denis Dailleux laat zich graag onderdompelen. Bij de vissers aan Ghanese kust werd hij met open armen ontvangen. De mensen daar hadden volgens Dailleux 'geen enkele gêne hun lijven te tonen'. Het leverde prachtige portretten op: 'Net taferelen op oude olieverfschilderijen'.

Tekst: Wim Bossema
Foto's: Denis Dailleux

Naar boven

Naar boven

Dailleux maakte naam met zes fotoboeken over Egypte, vooral intieme portretten van inwoners van Caïro. Ghana kwam voor hem als een cultuurschok. Geen preutsheid, geen strenge voorschriften: 'De mensen leken er zoveel vrolijker.'

Naar bovenKinderen spelen op het strand bij Apam.

Naar boven

Naar boven

Slagers op het strand bij de Ghanese stad Cape Coast.

Naar boven

Vrouwen roken de vis die de vissers aan land hebben gebracht in Jamestown.

Naar boven

Toen hij net was aangekomen in Ghana belandde hij bij de vissers in het oude deel Jamestown in de hoofdstad Accra. Hij was overdonderd door het licht boven de oceaan, die de mannen tot silhouetten maakten. 'Het waren net taferelen op oude olieverfschilderijen', schrijft hij op zijn site.

Naar boven
Maar voor goede portretten heb je meer nodig dan mooi licht en welwillende personen. Daarom ging Dailleux een paar keer terug, om door te dringen met zijn camera. En binnenkort gaat hij weer.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan