Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Proms

Logo https://verhalen.volkskrant.nl/proms

Volledig scherm

‘Hoe mooi is het om bij een evenement te mogen zijn waar jongeren feestvieren en op hun mooist zijn?’

Dit realiseerde fotograaf Landon Nordeman zich toen hij vorig jaar gevraagd werd mee te werken aan de documentaire Flint is a Place van Zack Canpari over Flint, de oude industriestad in de staat Michigan, waar vroeger General Motors voor banen en welvaart zorgde. Nu kent het stadje de hoogste werkloosheid van het land en geniet het bekendheid vanwege een ernstige watervervuiling waardoor er al drie jaar geen schoon water is.

Tegen die achtergrond is het jaarlijkse eindejaarsbal als afsluiting van de middelbare school van ‘een heerlijke alledaagsheid’, vond Nordeman. Met zijn foto’s wil hij laten zien hoe bijzonder en vrolijk momenten in het dagelijks leven kunnen zijn. ‘Tijdens het feest barsten de jongeren van energie en enthousiasme. Ze kleden zich op hun best en willen gefotografeerd worden.’

Prom season in Flint is meer dan een gala, het is een culturele traditie. ‘Het is een explosie van deze jonge studentenlichamen met hun ongelooflijk gevoel voor ‘swag’  trots en branie  en stijl’, zo omschrijft Nordeman zijn doelgroep.

Nordeman bezocht Northwestern High School, een van de twee overgebleven High Schools in Flint, waar jongeren dagelijks kampen met de gevolgen van werkloosheid en armoede. ‘Deze kinderen zijn trots en sterk terwijl ze gebrek aan kansen hebben.’ Hij is dankbaar dat hij werd toegelaten tot ‘deze golf van uitbundigheid en vriendschap terwijl ze dit ritueel samen beleven’.

Sluiten
Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan