Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

PSV schittert in Europa

Logo https://verhalen.volkskrant.nl/psv-wolfsburg

PSV streed, holde, viel aan waar het kon en liet zich schitterend meevoeren op de telkens aanzwellende geluidsgolven van het publiek in Eindhoven. Die vereende inspanningen waren in de cruciale vierde speelronde van de Champions League ruim voldoende voor de noodzakelijke zege op VfL Wolfsburg, 2-0.

Een fotoverslag van Guus Dubbelman met fragmenten uit het wedstrijdverslag van Willem Vissers.

Lees hier het gehele wedstrijdverslag. 

Goto first page

PSV besefte terdege dat het moest winnen om een serieuze kans te behouden op overwintering in de Champions League. Dat is het illustere streven van Nederlandse kampioenen op het miljoenenbal.

Nederlandse clubs hopen op een dansje tussen de diva's van het voetbal als de lente weer aanbreekt.

Goto first page

De strijdwijze van trainer Phillip Cocu was gebaseerd op aanvallende gedachten, met de offensieve middenvelder Maher in plaats van de defensiever ingestelde Hendrix.

Die opvatting, uitgaan van eigen kracht terwijl die op papier minder is dan de kwaliteiten van de tegenstander, viel te prijzen en had zelfs meer kunnen opleveren.

Goto first page

Het doelpunt van Locadia zette het volk aan tot nog luider gezang, een kwartier voor tijd gevolgd door een ovationeel applaus toen de aanvaller het veld verliet.

Zo snel kan het gaan in het voetbal, de biotoop van opportunisme: verguisd in het begin van het seizoen omdat hij een keer thuisbleef, ontevreden als hij was over zijn situatie als reserve, maar nu bejubeld om zijn doelpunt en uitstekende spel.

Goto first page

De Jong is de officiële aanvoerder, veel beter dan twee weken geleden, toen hij net weer fit was.

Goto first page

Maar Guardado is de onbetwiste kapitein van het elftal, de hoofdonderwijzer die nooit te beroerd is een lesje te geven en de klas aan te vegen.

Lang niet alles wat hij doet lukt, maar menigmaal maakt hij zijn eigen fout ook weer goed.

Goto first page

Wolfsburg, dat twee weken geleden met 2-0 zegevierde, heeft meer kwaliteit, hoewel de ploeg zijn best deed om die te verbergen achter een vernis van ingetogenheid en apathie.

De Duitse club speelde een vervelend soort voetbal: vertragen, wachten, met WK-winnaar Schürrle als dissonant.

Goto first page

Lef getoond, de aanval gezocht, geknokt, beloond. Het was, bij wijze van spreken, de Hollandse school, overgoten met een saus van onverzettelijkheid.

Het is de ideale mix voor het Nederlandse voetbal, dat zich tracht los te wrikken uit het drijfzand van het verval.

Goto first page

PSV won dus, na de sensatie tegen Manchester United, ook zijn tweede thuiswedstrijd in de Champions League en speelt over drie weken in het Theater van de Dromen in Noord-Engeland tegen Van Gaals Manchester.

Zes punten uit vier duels, het is een voortreffelijke score vooralsnog, goed voor de tweede plaats in de tussenstand, met uitzicht op overwintering.

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue